Radare pe DE 70

Marti, 19 octombrie, daca plecati la drum cu masina trebuie sa stiti ca  vor fi amplasate radare pe Drumul European 70 in zona Vitanesti si Nanov in intervalul 8:00-16:00 si in Buzescu si Bujoreni intre orele 14:00 si 22:00.

Si Miercuri autoritatile vor fi pe urmele vitezomanilor.  Radare veti gasi pe Drumul European 70 in Vitanesti si Prunaru in intervalul 7:00 – 14:00 si in Bujoreni si Nanov intre orele 14:00 si 22:00.

Având în vedere faptul că zilele acestea carosabilul este umed autoritatile recomanda soferilor sa manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteza admisa drumurilor pe care circula si să mărească distanţa de siguranţă în mers. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, deasemenea trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie sporită pietonilor, care în condiţii meteo nefavorabile nu manifestă destulă prudenţă în deplasarea pe drumul public.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Nu in ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experienţă redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Reamintim obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.