Rezultate slabe la Bacalaureat. Doar 42.73% dintre absolvenții teleormăneni au promovat examenul maturității

După paharele închinate la banchet  în cinstea celor 12 ani de studiu, elevii teleormăneni trec brusc la dezamăgire și lacrimi. 42.73% a fost rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat în Teleorman. Alături de Giurgiu și Ilfov, județul nostru se află, din nou, în coadă clasamentului la promovarea examenului maturității.

Teleormanul este singurul județ unde rezultatele au scăzut față de anul trecut, acest lucru dovedind încă o data că măsurile Inspectoratului Școlar Judetean au fost luate numai pe hârtie.

În două dintre liceele din județ niciun elev nu a reușit să promoveze examenul de bacalaureat, Liceul Tehnologic Andrei Saguna din Botoroaga și Liceul Tehnologic nr. 2 din Roșiorii de Vede având promovabilitatea 0%.

Din fericire avem și unități de învățământ care se pot mândri cu medii foarte bune.  Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria conduce detaşat în clasamentul judeţean cu o rata a promovabilitatii de 83,20%, pe locul al doilea se situează Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” cu  72,31%, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, unde 71,37% dintre absolventi au reusit sa obtina medii peste 6.