Ioan Niculae îşi trimite angajaţii în stradă să ceară gaz ieftin

Patronul InterAgro isi trimite salariatii sa ceara din strada gaze ieftine din productia interna. Primele actiuni: pichetari la Ministerul Economiei si la Palatul Victoria

Beneficiarul celui mai ieftin gaz din Ro­ma­nia, Ioan Niculae, ameninta ca inchide com­bi­natele chimice daca nu va fi prelungita prevederea legala prin care consumatorii intreruptibili, printre care se numara si el, sunt aprovizionati doar din productia interna.

Unul dintre cei mai bogati oameni din Roma­nia, patronul InterAgro Ioan Niculae, proprietarul celor mai multe combinate chimice din tara, isi trimite salariatii in strada sa ceara guvernului prelungirea dupa 31 octombrie a prevederilor legale prin care consumatorii intreruptibili pot primi gaze ieftine din productia interna. Revendi­carile au fost anuntate ieri de Achille Dutu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, si incepand de azi vor fi pichetate Ministerul Economiei si Palatul Victoria. „Consi­deram ca majorarea preturilor la gazele naturale pentru industria de ingrasaminte chi­mice va aduce deservicii uriase sistemului econo­mic national si va determina pierderi semni­fi­cative bugetului statului“, se arata intr-un co­municat semnat de Achille Dutu si Ioan Cezar Coraci, presedintele federatiei patronale din industria chimica si petrochimica. Combinatele lui Niculae (Amurco, DonauChem, GaProChemical si Amonil) primesc de mai bine de un an gaze de la Romgaz  la un pret de 150-155 de dolari mia de metri cubi, comparativ cu pretul de cos pe care il aveau, de aproape 200 dolari/1.000 mc, in care era inclus si gazul venit din Rusia. In plus, acestea au fost beneficiarele unui discount de 30 dolari/1.000 mc, printr-un ordin dat de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Continuarea articolului in Financiarul