Prin proiectul “Adopta un copac!” au fost impadurite 2.7 ha din judetul Teleorman

In  2011, Anul International al Padurii si Anul European al Voluntariatului, asociaţia de dezvoltare durabilă – Viitorplus a sadit peste 25.000 de puieţi pe terenuri degradate din judeţele Călăraşi, Ilfov şi Teleorman.

In judetul Teleorman, asociatia nonguvernamentala a plantat in lunile martie – aprilie 13.500 de puieti de stejar, frasin si platin pe o suprafata de 2.7 hectare din Draganesti Vlasca.

Alaturi de Viitorplus, in Campania “Adopta un copac!” s-au implicat atat elevi, profesori cat si personae fizice, toti au contribuit ca voluntari la activitatile de plantare. Din Teleorman, au participat aproximativ 100 de personae, printre care si elevi ai Grupului Scolar si ai Scoalii Generale Draganesti Vlasca, dornici sa ajute la impadurirea zonei in care traiesc, dat fiind faptul ca in Teleorman numai 5.1% din suprafata judetului este impadurita, fata de 20% cat ar fi media normala.

Conform Gabrielei Ticu – coordonator de marketing ViitorPlus “asociatia va avea grija de aceasta padure timp de inca 5 ani si ne vom asigura ca terenul va trece in folosinta silvica, astfel incat sa fie protejat de legislatie. “Adopta un copac!” nu doar planteaza copaci, prin acest proiect se cresc paduri. Aceasta este doar prima etapa a proiectului, urmand ca vara sa se faca activitati de ingrijire, iar toamna completari in acele suprafete in care puietii nu s-au prins.”
Dupa campania din aceasta primavara, rezultatele cumulate ale proiectului “Adopta un copac!”, in trei ani si jumatate au ajuns la 155.000 de puieti plantati, pe o suprafata de 24,5 de hectare, cu ajutorul a peste 3.500 de voluntari, 3 sesiuni de completare si 6 campanii de prasila pentru ingrijirea puietilor si indepartarea buruienilor.