Parada Europei s-a desfasurat in acest an in municipiul Turnu Magurele

Duminica, 8 mai, in municipiul Turnu Magurele s-a desfasurat a VI-a editie a spectacolului – concurs “Parada Europei” organizat de Consiliul Judetean al Tinerilor Teleorman , Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia Euro Teleorman.

Peste 800 de elevi din 17 licee teleormanene s-au intrecut in prezentarea de traditii, costume, muzica sau personaje reprezentative ale unor tari  precum Grecia, Ungaria, Brazilia, Italia, India, Franta, Austria, Danemarca, Spania, Romania, Olanda, Portugalia, Rusia, S.U.A, Germania, Bulgaria sau  China.

Premiile atractive si spiritul competitional i-a facut pe elevii teleormaneni sa se pregateasca temeinic si sa lupte pentru locurile fruntase.

Membrii juriului, format din Liviu DRAGNEA – Presedinte Consiliul Judetean Teleorman, Viorica DANCILA – Europarlamentar, Andreea DRUGA – Presedinte Consiliul Judetean al Tinerilor Teleorman, Oana STANCU -Realizator Media, Marius PIELEANU – Sociolog  si actrita Corina DANILA, au avut mult de munca , deliberarea a fost grea si a durat mai bine de o ora. Intr-un final s-a decis, castigatorii edtitiei a VI-a a spectacolului – concurs “Parada Europei” sunt:

Premiul I – excursie la Bruxelles şi Strasbourg

Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria – S.U.A.

Grupul Scolar Tehnic Alexandria – China

Premiul II – vacanta la mare

Liceul Teoretic “Al.I. Cuza” Alexandria – Brazilia

Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria – Olanda

Premiul III – vacanta la munte

Grupul Scolar Tehnic Videle – Franta

Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Rosiorii de Vede – Rusia

Premii Speciale, adica sejururi in tara pe care au reprezentat-o, au castigat:

Colegiul National “Al.D. Ghica” – Grecia

Colegiul National “Unirea” – Austria

Surpriza pregatita de juriu anul acesta a fost ca toate liceele participante  au fost recompensate cu un sejur in Delta Dunarii in vara anului 2011!

Tot in cadrul Paradei Europei 2011, a fost premiat si castigatorul concursului de creatie “Teleormanul in Uniunea Europeana”: BABAN IONUT, pentru descrierea “Tu.. prin ochii mei!“. Premiul consta intr-un sejur de 2 persoane, pe litoralul romanesc.

Lizeta Oprea