Copiii din comuna Buzescu au fost atrasi „În lumea poveștilor…”

„În lumea poveștilor…”, sub acest generic, în ziua de 30 noiembrie, Biblioteca publică din comuna Buzescu a fost gazda unui dublu eveniment: derularea unei activități cuprinse în parteneriatul pe care biblioteca îl are încheiat cu Grădinița de copii din localitate, dar și inaugurarea unui nou serviciu pe care biblioteca îl oferă comunității.

Cu mic, cu mare – preșcolari, mămici, bunici, educatoare, bibliotecari, dar și reprezentanți ai autorității publice locale – s-au adunat pentru a pătrunde într-o lume fascinantă, aceea a poveștilor.

A fost vorba, la început, despre poveștile copilăriei multora dintre cei prezenți, de care acum se bucurau copiii și nepoții lor grație celor două doamne educatoare Constanța Geambașu și Petruța Lazăr, dar și bibliotecarei Tudorina Trăistaru.

Acestea, în cadrul parteneriatului Să citim pentru mileniul III, le-au citit copiilor  poveștile lui Petre Ispirescu și Ion Creangă, iar mai apoi le-au dat viață cu ajutorul filmelor și desenelor animate proiectate. Cu toții, copii și adulți, s-au amuzat de pățaniile lui Nică din Amintirile… lui Ion Creangă sau au stat cu sufletul la gură sa vadă cum se sfârșește periplul lui Prâslea cel Voinic în lumea de dincolo.

A urmat o altă poveste, de data aceasta una reală, în care unul dintre personaje a fost chiar biblioteca publică din localitate, care dispune, de câțiva ani, de un spațiu generos, frumos amenajat.

Și cum orice personaj de poveste este ajutat de altele, la fel și biblioteca publică din Buzescu s-a bucurat de susținerea și sprijinul autorității publice locale, a primarului Valentin Trăistaru și a Consiliului local, care au înțeles  misiunea acestei instituții de cultură și au asigurat desfășurarea activității în cele mai bune condiții, aspect apreciat și remarcat de domnul Viorel Fota, managerul Bibliotecii Județene.

Acesta a vorbit celor prezenți și despre  receptivitatea de care au dat dovadă reprezentanții autorității publice locale în momentul în care Biblioteca Județeană Marin Preda a demarat programul Biblionet – lumea în biblioteca mea ce presupunea asigurarea unui nou serviciu de bibliotecă: calculatoare cu internet pentru public.

Despre ce înseamnă acest program pentru bibliotecile publice în general și utilitatea noului serviciu oferit de acestea le-a vorbit celor prezenți coordonatorul județean Nicoleta Alexe, care-și dorește ca toate bibliotecile publice din județul nostru să trăiască o astfel de poveste, al cărei final nu este decât unul foarte fericit.