Ziua Recoltei , zi de sarbatoare pt zimniceni

Cu recolta de pe camp in hambare si  cu o parte din productia de legume pregatita pentru iarna ce ne asteapta, zimnicenii gospodari au iesit duminca sa cinsteasca recolta anului 2013.

Evenimentul, organizat de catre Primaria Zimnicea,  a strans zeci de comercianti care si-au scos la vanzare produse din recolta de toamna, in mijlocul pietei fiind ampladat un stand piramidal cu produse naturale cultivate in pamanat romanesc, si care la final au foste oferite celor prezenti.

Pentru ca evenimentul sa fie de neuitat, iar spectatorii sa se incalzeasca, dat fiind ca ploaia si vantul nu se mai opreau, Primaria Zimnicea a oferit celor prezenti un frumos spectacol de muzica populara. Pe scena au urcat componentii Ansamblului folcloric al Liceului Teoretic Zimnicea – “Plaiuri Dunarene”, Constantin Magureanu si Mariana Ionescu Capitanescu.

„Ziua Recoltei”  a strans duminica in Piata Agroalimentara Zimnicea sute de cetateni, evenimentul punand in valoare potenţialul natural, traditia si conexiunea oamenilor cu pamantul romanesc.