Ziua educatiei a fost „sarbatorita” prin proteste

 

Marti, 5 octombrie , un numar de aproximatv 100. 000 de dascali si-au strigat nemultumirile in legatura cu Sistemul Educational din Romanaia anului 20101. Profesorii afiliaţi la FSLI s-au adunat în Piaţa Victoriei, în timp ce sindicaliştii de la Spiru Haret şi de la Federaţia Educaţiei Naţionale şi-au strigat nemulţumirile în faţa Palatului Cotroceni. Dascălii vor ca Guvernul să renunţe la concedieri, la comasarea şcolilor şi la reducerile salariale. Din judetul nostru 150 de cadre didactice au participat la protestul organizat la Bucuresti. Pentru ca Ministrul Educatiei nu a promis ca va sustine grila de salarizare ceruta, profesorii sunt hotarati sa nu se opreasca aici. Saptamana viitoare liderii de sindicat se vor intalni si vor stabili calendarul protestelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.