Ziua Dunarii la Zimnicea

În ziua de 29 iunie 2011 (dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea), la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea, sărbătorim Ziua Internaţională a Dunării.

În România, Ziua Dunării este marcata prin evenimente organizate sub sloganul „Fii activ pentru Dunăre”, o adaptare a sloganului transmis de Centrul pentru Relații Internaționale și Integrare Europeană a Serviciului Hidrometeorologic de Stat care subliniază  importanţa deosebită acordată conştientizării şi participării populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea.

În data de 29 iunie 2011, Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea organizează la Zimnicea, şedinţa de lucru a Comitetului de Bazin, începand cu ora 11.00.

Printre participantii la acest eveniment se numara Preşedintele Comitetului de Bazin, prefectul judeţului Argeş Gheorghe Davidescu şi directorul ABAAV, Adrian Moisescu  vor, reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, conducerea Administraţiei Naţionale Apele Române si reprezentanţii instituţiilor implicate în activităţi de protejare a apei şi a mediului înconjurăror.

In cadrul sedintei se va prezenta tema acestui an ” Fii activ pentru Dunare”,   importanţa Zilei Dunării,  mesajul d-lui Laszlo BORBELY- ministrul Mediului şi Pădurilor si mesajul d-lui DÁVID Csaba- directorul general al Administraţiei Naţionale “Apele   Române” .

Deasemenea, tot astazi, vor fi prezentate proiectele “Sistem de Analiză pentru Semnalarea Situaţiilor de Restricţii în Satisfacerea Cerinţelor de Apă la folosinţele de apă din Bazinul Hidrografic Argeş” (ABAAV), ,,Planul pentru Prevenirea, Protecţia şi Diminuarea Efectelor Inundaţiilor în bazinul hidrografic Argeş-Vedea”(ABAAV), ,,Diminuarea poluării apelor Dunării”(ABAAV- SGA Teleorman) si ,,Monitorizarea calităţii apei”, proiect al S.C Apa Serv S.A Alexandria.

Manifestările dedicate Zilei Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.