Ziua Cooperarii Europene, sarbatorita la Svishtov

În perioada 16-21 Septembrie 2013, la inițiativa INTERACT, se celebrează Ziua Cooperării Europene la nivel european. În acest context, marea majoritate a programelor de cooperare teritorială europeană au organizat diferite acțiuni menite să sărbătorească succesul cooperării dintre regiunile și statele europene.
Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași (BRCT Călărași) a organizat vineri, pe 20 septembrie a.c, în municipiul Svishtov (Bulgaria), un eveniment care să sărbătorească parteneriatul româno-bulgar . Evenimentul a inceput la ora  16:30 cu o conferință de presă sustinuta de Nicoleta Micu – director executive B.R.C.T, Emil Dimitrov – viceprimarul municipiului Svistov si Anton Pacuretu – ambasadorul Romaniei in Bugaria.

Organizatorii au pregatit si  o expoziție de proiecte și fotografii, iar de la ora 18:00 a urmat un spectacol sustinut de ansambluri folclorie din Zimnicea, Frumoasa si Contesti. Dupa ce copiii nostril le-au aratat cum se pastreaza traditia la nord de Dunare, a urmat un concert susținut de artiști celebri din Bulgaria și România (Grafa și Andreea Bălan).