Zimnicenii au inteles ca “Locul deseurilor nu este in casa”

Sambata, la Zimnicea s-a desfasurat campania “Locul deseurilor nu este in casa” derulata de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec in parteneriat cu Primaria Zimnicea.

Desi numarul deseurilor nu a fost foarte mare, zimnicenii au primit o lectie despre ce inseamna sa fii responsabil si cum trebuie sa se comporte un cetatean european. Sambata, cei prezenti au aflat ca la nivelul Uniunii Europene este necesar sa se colecteze cel putin 4 kg de deseuri pe cap de locuitor, in fiecare an.

Dornici sa traiasca intr-un mediu sanatos, profesori si elevi ai  institutiilor scolare din oras, s-au alaturat campaniei “ Locul deseurilor nu e in casa”. Pe langa experienta de a fi voluntar intr-o astfel de campanie, elevii au primit din partea Primariei Zimnicea diplome de participare si cate o sticla de suc.

Rasplatiti au fost si zimnicenii care si-au depus desurile electrice sau electocasnice, acestia au primit cate un cupon prin care au fost inscrisi la tombola ce s-a desfasurat in jurul orei 16:00. Premiile au constat in  doua slefuitoare de banda, cinci fierastraie verticale si cinci masini de gaurit cu percutie.

Castigatorii tombolei sunt:

Baburea Gabriel

Vaduva Nicoleta

Pascu Nicolae

Stefanescu Nicolae

Boja Viorica

Ivanus Marius

Mincu Simion

Epure Tudorel

Marin Oana

Ciobanu Valentin

Tismanaru (…)

Flamanzeau Bogdan

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Obiectivul asociatiei  este de a contribui activ la conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Redactor: Lizeta Oprea

Imagini surprinse in timpul campaniei de reciclare: