Zimnicenii au iesit in numar mare sa sarbatoreasca Ziua nationala a Romaniei / AUDIO

Sute de zimniceni au asistat la ceremonialul desfasurat la Monumentul eroului necunoscut din Parcul orasului Zimnicea cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

La eveniment au fost prezenti  reprezentanti  ai autoritatilor locale, preotii orasului care s-au rugat pentru pomenirea eroilor romani ce au luptat pentru apararea tarii, credintei, libertatii, unitatii şi demnitatii nationale, reprezentanti  ai Politiei Nationale si locale, ai Politiei de frontiera,  elevi ai scolilor din oras impreuna cu o parte dintre profesorii lor, dar si zimniceni veniti sa cinsteasca ziua  de 1 Decembrie.

In cadrul ceremonialului, profesorul Gheorghe Boldisor a tinut un discurs care sa reaminteasca oamenilor  ce reprezinta ziua de 1 Decembrie,  a urmat apoi cuvantul primarului Petre Parvu, incheierea fiind facuta cu depunerea coroanelor la Monumentul eroului necunoscut .

Ca in fiecare an, autoritatile locale le-au pregatit zimnicenilor traditionala fasole cu carnati, buna dispozitie fiind asigurata de  interpretii Florin Parlan, Puiu Florea Simion si trupa Akcent, care au sustinut un frumos spectacol pe scena din fata Primariei Zimnicea.

 

Audio – 1 Decembrie la Zimnicea