Zimnicea, un oras poluat. Oameni bolnavi, productia agricultorilor in continua scadere si un aer irespirabil


În judetul Teleorman, zona cea mai afectata în ceea ce priveste calitatea aerului este zona de frontiera Turnu Magurele – Zimnicea. În zona Zimnicea calitatea aerului este afectata de impurificarea cu hidrogen sulfurat si sulfura de carbon, situatie determinata de prezenta fenomenului de poluare transfrontaliera. Sursa responsabila de aceste emisii o constituie obiectivul Svilosa – combinat de vâscoza si celuloza, situat pe malul bulgaresc, în localitatea Svistov.
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Teleorman a întocmit un program integrat de gestionare a calităţii aerului pentru localităţile Turnu Măgurele şi Zimnicea, deoarece în ultimii ani s-au depăşit valorile limită pentru poluanţii din aceste zone.La Zimnicea s-au constatat depăşiri ale valorilor limită pentru mai mulţi poluanţi produşi la combinatul de vâscoză şi celuloză din localitatea Svisthov, de pe malul bulgăresc al Dunării.

Cu toate acestea, locuitorii orasului Zimnicea, inca suporta consecintele unui aer poluat.

 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor’.