Zimnicea se pregateste pentru atragerea de fonduri europene

Zimnicea se pregateste pentru atragerea de fonduri europene, consilierii locali aproband astazi strategia de dezvoltare a orasului. Avand printre obiective infrastructura, educatia, sanatatea si mediul de afaceri, strategia are la baza un studiu social in cadrul caruia au fost chestionati peste 790 de zimniceni, reprezentand 5% din populatia majora a orasului.

Printre obiectivele administratiei locale zimnicene se numara  reabilitarea infrastructurii, dotarea cu echipamente de specialitate a Spitalului orășenesc, dezvoltarea Campusului Școlar pentru Liceul Teoretic Zimnicea, reabilitarea subsolurilor blocurilor de locuit, reabilitarea cladirilor degradate din oras, printre care se numara Casa de Cultura si Cinematograful,  reabilitarea bazei sportive ”Dunărea” Zimnicea, sau promovarea permanentă a mediului economic local în vederea sprijinirii investitorilor existenți și atragerii de noi investitori.

Comisia Europeana recomanda ca incepand din 2014 proiectele ce urmeaza a fi finantate din fonduri structurale sa fie prinse intr-o strategie de dezvoltare locala, judeteana si regionala, existenta unui astfel de document fiind o conditie obligatorie in accesarea de fonduri structurale.