Zimnicea: Miss Craciunita 2010

Ce este mai frumos decat mirosul bradului impodobit, cozonacii bunicii si vinul fiert cu scortisoara ? Ce este mai frumos decat o zi intreaga la sanius alaturi de prieteni? Sunt sigura ca multi dintre voi au asteptat iarna, si mai ales pe Mos Craciun. Din pacate nu toti copiii se pot bucura de spiritul sarbatorilor asa cum trebuie,din cauza dificultatilor financiare.Si pentru a le oferi acestor copii un Craciun in adevaratul sens al cuvantului, Mosul i-a rugat pe elevii clasei a XII-a C de la Liceul Teoretic Zimnicea sa organizeze „Miss Craciunita 2010”. Special la acest concurs a fost faptul ca s-a desfasurat sub forma unui spectacol caritabil iar toti cei ce au dorit au putut dona haine, jucarii si dulciuri pentru copiii familiilor nevoiase.
Spectacolul a avut loc vineri, 17 decembrie 2010 si a fost prezentat de elevii Slujitoru Eleonora si Bataus Cristian, iar 8 craciunite au luptat pentru titlul de „Miss Craciunita 2010”. Probele au fost variate, insa toate au avut la baza ceea ce semnifica sarbatoarea Craciunului, si anume bunatate, caldura si dorinta de ajutare a celor nevoiasi. Nu au lipsit elevii scolilor generale, care au recitat poezii si au prezentat scenete si nici colindatorii care au incantat auzul publicului.
Pe parcursul intregului concurs, craciunitele au incercat sa ii dovedeasca Mosului ca au fost cuminti si ca merita un cadou. I-au raspuns Mosului la intrebarile de cultura generala, au ghicit melodiile pe care acesta le pregatise pentru ele si au dovedit ca pot citi corect si fluent la proba de dictie. In finalul concursului,fiecare dintre fete a fost nevoita sa lase de-o parte modestia si sa incerce sa-l convinga pe Mos Craciun ca ea este cea care merita titlul de „Miss Craciunita 2010”.
Juriul, format din primarul orasului Zimnicea Petrica Parvu – sponsorul evenimentului, directorul Liceului Teoretic Zimnicea Patranescu Gheorghe, profesorii Rusu Madalina si Bibina Dan si elevul clasei a 12-a C, Culcea Gabriel, a avut o sarcina grea, caci asa cum a spus si unul din prezentatori, toate fetele s-au descurcat foarte bine in parcurgerea probelor. Insa o singura fata dintre cele 8 putea castiga titlul de „Miss Craciunita 2010” iar aceasta a fost Constantin Ileana, care va fi si principalul ajutor al Mosului pe data de 20 decembrie cand elevii clasei a XII-a C vor merge sa imparta hainele si jucariile donate unor copii care anul acesta vor avea un Craciun mai bun si mai bogat.
Pentru multi, Craciunul inseamna cumparaturi, cadouri, o masa bogata si momente fericite alaturi de cei dragi, insa sunt copii care nu au avut niciodata parte de toate acestea.De aceea, ii felicitam pe elevii clasei a XII-a C pentru spectacolul oferit si mai ales pe cei care si-au dat seama ca o jucarie sau o hainuta poate aduce zambetul pe buzele unor copii ce nu au cunoscut inca adevaratul Craciun.
Sarbatori fericite tuturor si un an cat mai bun !
Redactor: Brenda Spiridon