Zimnicea in 1000 de imagini si documente

Covorul rosu a fost intins astazi, la Zimnicea, in cinstea celui care a realizat una dintre cele mai importante publicatii avand ca tema istoria orasului de la sud de Dunare, album cu imagini si documnete incepand cu primele asezari umane pe acele meleaguri si pana in zilelele noastre. Profesorul Corneliu Beda a lansat astazi cartea “Orasul Zimnicea in 1000 de imagini si documente”, alaturi de acesta fiind colegi, prieteni dar si oameni de cultura ai orasului.

Nascult pe 29 mai 1940 la Chilia Noua si stabilit cu famila in orasul de pe Dunare in anul 1946, Corneliu Beda a fost primit astazi pe covorul rosu ca semn de recunoastinta pentru albumul dedicate orasului in care a copilarit si a predat ca profesor, pentru scurt timp, incepand cu anul 1964.

Istoric, anticar si cunoscut colectionar, acesta a lansat astazi albumul ” Orasul Zimnicea in 1000 de imagini si documnete”, publicatie realizata cu sprijinul financiar al Primariei Zimnicea.

In cadrul evenimentului, profesorului Corneliu Beda a primit titlul onorific de cetatean de onoare al orasului Zimnicea.