Vizită frăţească în Episcopia Alexandriei şi Telormanului

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului a efectuat astăzi, la invitația Preasfințitului Părinte Galaction, o vizită frățească în Episcopia Alexandriei și Teleormanului..

Anul acesta, se împlinesc 15 ani de când Preasfințitul Galaction a fost ales în demnitatea de Episcop al Alexandriei și Teleormanului. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Calinic i-a adresat un mesaj de felicitare pentru activitatea desfășurată și a rugat pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe ierarhul locului, cler și credincioși.

Între anii 1990-1996 a funcționat Episcopia Argeșului și Teleormanului, care se întindea de la Carpați până la Dunăre. Chiriarhul nostru, în această perioadă a acordat o atenție deosebită acestor locuri, dovadă fiind numeroasele vizite pastorale, slujbe arhierești, consemnate în documentele timpului, precum și hirotoniile săvârșite.

În anul 1996, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a solicitat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să aprobe înființarea unei Episcopii la Alexandria și Teleorman.

La 15 ani de la înfiinţarea acestei eparhii, Ierarhul Argeşului şi Muscelului, împreună cu Preasfinţitul Galaction, a vizitat astăzi o parte dintre bisericile construite și sfințite în perioada 1990-1996, precum și câteva mănăstiri.