Vineri a avut loc ultima etapa a proiectului ”APA – Sursă de Viată”

Vineri 21 Octombrie a.c., la Scoala cu clasele V-VIII Nr. 2 Zimnicea a avut loc ultima etapă a implementării Proiectului Pilot  ”APA – Sursă de Viată”.

Proiectul a fost implementat la initiativa Asociatiei Centrul de Management al Apei Turnu Măgurele cu sprijinul Serviciului de Cooperare Internă si Internatională din cadrul Consiliului Judetean Teleorman, în parteneriat cu Scoala nr. 2 Zimnicea si în colaborare cu regia de apă olandeză Reest en Wieden din Provincia Overijssel, Olanda. Au participat ca invitati Manea Stefan – viceprimar al Localitatii Zimnnicea si Alin Visan – membru în consiliul de administratie al Scolii, reprezentant al Consiliului Local Zimnicea.

Scopul proiectului este cresterea gradului de informare si constientizare a generatiei tinere în special privind importanta apei în mediul înconjurător si în viata oamenilor prin activităti interactive si introducerea unui concept nou de educatie în privinta responsabilitătii fată de mediu.

Proiectul îsi propune să formeze încă de la vârste fragede interesul fată de bogătia si dărnicia naturii, de importanta utilizării rationale a resurselor naturale. Activitătile incluse în proiectul pilot au inclus atât actiuni desfăsurate în clasă cât si actiuni desfăsurate în natură. În proiect au participat 25 de elevi de la clasele V-VIII coordonati de către doamna Elena Ichim – profesor de istorie în colaborare cu doamna Florica Slavu – profesor de biologie. Pe parcursul a două ore a fost abordată o tematică variată si interactivă, pornind de la importanta apei în formarea primelor civilizatii ale omenirii, elevii surprinzand interventiile omului asupra mediului de-a lungul istoriei si efectele acestor interventii; au descris flora si fauna specifică zonei locale utilizând ierbarele si insectarele pe care le-au realizat împreună; au asistat la testarea calitătii apei cu echipamente de laborator ca apoi să efectueze chiar ei teste rapide la pH-ul apei, nitrati si duritate cu ajutorul minilaboratoarelor. Nu în ultimul rând a fost vizionat în premieră filmuletul realizat de elevi „Apa e lumină, cântec, spirit…e viată!”. Activitatea s-a mutat în curtea scolii unde elevii au exprimat prin pictură rolul si importanta apei abordând două teme:  „Apa în mediul înconjurător” si  „Povestea nesfârsită a apei”, la atelierul de pictură fiind prezenti si părintii acestora.

Activitatea s-a încheiat prin expozitia picturilor efectuate de elevi si înmânarea diplomelor de participare si a premiilor.