Un singur abator din Teleorman are autorizatie pentru sacrificarea mieilor

Mai sunt doua saptamani pana la Sarbatorile de Paste, iar teleormanenii au inceput sa-si calculeze bugetul pentru produsele traditionale ce urmeaza sa fie cumparate si care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa nimanui.

Inspectorii sanitar-veterinari ne avertizează sa avem grija de unde cumparam carne de miel, lactate şi brânzeturi, oua sau produsele de patiserie şi cofetărie, deoarece acestea  trebuie să fie achizitionate numai din surse autorizate sanitar si veterinar.

Cat priveste carnea de miel, in Teleorman, un singur abator este autorizat pentru sacrificarea mieilor, este vorba despre Cicalex – Alexandria.

In judet mai exista abatoare, insa deocamdata reprezentantii acestora nu au cerut aviz sanitar-veterinar pentru astfel de activitati. Mai mult de cat atat, nici primariile din judet nu s-au aratat interesate sa organizeze centre de taiere a mieilor.

Lizeta Oprea