Ultimele 24 de ore au facut inca 4 cazuri de hipotermie in Teleorman

Din informatiile oferite de catre Directia de Sanatate Publica Teleorman reiese ca  în ultimele 24 de ore, in judet, s-au inregistrat 4 cazuri de hipotermie.  3 persoane, au necesitat internarea si au fost transportate de către Serviciul de Ambulanţă Teleorman la  Spitalul Municipal Turnu Măgurele şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, iar o alta persoana care  a necesitat îngrijiri medicale amanuntite a fost trnsportata în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Alexandria.

Din fericire pana in momentul in care au fost transmise informatiile, nu s-a intregistrat niciun deces.

Recomandari pentru prevenirea hipotermiei:

-Evitaţi pe cât posibil ieşirile în aer liber, în special dacă suferiţi de afecţiuni cardiace sau respiratorii.
-Folosiţi îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate pentru menţinerea temperaturii corporale:
-Purtaţi îmbrăcăminte care izolează, ecranează. Straturile de îmbrăcăminte uşoară păstrează aer între ele, determinând o termoizolare eficientă.
-Păstraţi-vă hainele uscate. Corpul dumneavoastră pierde repede căldura dacă pielea este umezită de ploaie, zăpadă sau transpiraţie.
-Protejaţi-vă de vânt. Vântul „fură” mai multă căldură din corpul dumneavoastră decât aerul rece. Pielea expusă este în mod deosebit afectată de vânt.
-Acoperiţi-vă capul, gâtul şi faţa. Mănuşile cu două degete vă protejează mâinile mai bine decât cele cu cinci degete.
-Purtaţi încălţăminte suficient de înaltă pentru a acoperii gleznele.
-Consumaţi lichide calde (lapte, ceai) în cantitate mai mare decât de obicei.
-Evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism prin vasodilataţie.
– Folosiţi măsuri suplimentare de protecţie pentru copii: evitaţi situaţiile în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate , evitaţi transportul pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
-Încălziţi corespunzător locuinţele şi spaţiile închise de locuit şi evitaţi utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.