TVR Cinema prezinta la Zimnicea „Confesiunea unui lucid” – o biografie a scriitorului Aurel Sergiu Marinescu

Sambata , 10 septembrie, incepand cu ora 11, in sala de sedinte de la parterul Primariei Zimnicea va avea loc videoproiectia filmului „Confesiunea unui lucid” – o biografie a scriitorului Aurel Sergiu Marinescu, nascut in Zimnicea, unul dintre reprezentantii elitei romanesti care a suferit in temnitele comuniste. Filmul este o productie TVR Cinema din seria “ Memorialul Durerii”.

Dupa proiectia filmului, vor urma discutii cu autoarea si cu alti invitati. Intrarea este libera.
Aurel Sergiu Marinescu, s-a nascut in 12 februarie 1929, in localitatea Zimnicea, Teleorman. A fost membru al Tineretului liberal din 1946.
Intre ani 1947-1949 a facut parte din „Cercul literar” al studentilor de la facultatea de drept.
Eliminat din mai multe facultati din tara – drept, filosofie, istorie – a suferit persecutii, epurari din serviciu, detentii politice. Student fiind a fost arestat pe considerente politice, in 1951. A supravietuit ca printr-un miracol, lagarului comunist romanesc, de la condamnarea la moarte, la condamnarea pe viata si la neasteptata sa eliberare in 1969.
In 1974 a reusit sa plece din tara singur, legal, la invitatia unui unchi din Franta. Cere azil politic si in final se stabileste in Statele Unite, la New York.
Devine un autentic luptator, pentru cauza libertatii patriei sale. Este un prolific scriitor si publicist.
Se stinge din viata pe 31 august 2008.