Trafic de persoane in Teleorman

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au identificat şi destrămat un grup infracţional specializat în trafic de persoane.

Patru persoane – N. Bogdan de 51 ani, N. Marius de 23 ani, N. Mariana de 37 ani şi R. Laurenţiu de 21 ani, toţi din comuna Buzescu – în perioada 2004-2008, au exploatat – sexual sau prin practicarea cerşetoriei – în Spania şi Anglia, 9 victime din judeţul Teleorman.

Victimele – 8 fete şi un băiat, cu vârste între 17 şi 23 de ani – au fost racolate sub pretextul căsătoriei sau oferirii unui loc de muncă decent şi ulterior au fost transportate în Spania si Anglia, unde au fost supuse la violenţe fizice şi psihice, si au fost obligate să practice prostituţia sau cerşetoria. În acelaşi timp, membrii grupului infracţional au menţinut în eroare familiile victimelor, cu privire la situaţia reală a acestora.

Cu sprijinul autorităţilor britanice, N. Bogdan şi N. Marius au fost reţinuţi pe teritoriul Regatului Unit, pentru a fi cercetaţi în această cauză. N. Mariana se sustrage cercetărilor, fiind dată în urmărire internaţională, iar R. Laurenţiu este cercetat în stare de libertate.