Topul pacalelilor mondiale

Am incercat, pentru domniile voastre, sa fac un top al pacalelilor, la nivel international inregistrate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Voi incepe cu locul 10, pentru a termina in apoteoza cu primul loc. Cu coronita!

10. In 1956,editia de luni a ziarului Irish Times a avut o vanzare record. De ce? Pe prima pagina era scris mare: La pagina 3 gasiti numele si adresele tuturor barbatilor inselati de neveste din Irlanda !!!


9. In 1998, lumea stiintifica a fost bulversata de informatia, aparuta intr-o revista serioasa, cum ca statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.


8. In 1996, a fost randul agentiei Itar-Tass sa bulverseze lumea, anuntand ca o fabrica X va produce grenade de mana incrustate cu diamante, pentru ca victimele sa o sfarseasca intre pietre pretioase, nu intr-o balta de sange.


7. In 1976 un astronom britanic a anuntat la radio ca, din pricina unui aliniament nemaiantalnit al planetelor, la ora 9.47 atractia gravitationala va fi scazuta, si oricine va putea experimenta o senzatie de plutire daca sare in sus in acel moment. Inutil de spus ca sute de oameni au sunat sa relateze ca s-au simtit incredibil.


6. „Discover Magazine” a anuntat in 1995 ca respectatul biolog Aprile Pazzo („Nebun de aprilie” – in italiana) a descoperit in Antarctica un animal care vaneaza pinguini forand copci in gheata gratie unor placi termice de pe cap.


5. Celebrul lant de restaurante Burger King a cumparat in 1998 o pagina intreaga de publicitate in „USA Today” in care relata despre noul produs – burgerul pentru stangaci, in care condimentele au fost rotite la 180 de grade.


4. In 1962, in Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea in alb-negru. In jurnalul de stiri din 1 aprilie a aparut un expert al postului care i-a anuntat pe telespectatori ca, gratie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color tragand un ciorap de nylon peste ecran.


3. Pe locul trei s-a clasat farsa celor de la revista „Sports Illustrated” care, in 1985, relata despre un jucator de baseball, proaspat achizitionat de New York Mets. Articolul afirma ca respectivul poate arunca mingea cu o viteza de 200 de kilometri la ora, gratie unei tehnici invatate intr-o manastire tibetana.


2. Locul doi a fost adjudecat unei emisiuni a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a taranilor elvetieni. Gratie iernii blande si  eliminarii gandacului de spaghetti, a spus prezentatorul, agricultorii elvetieni se lauda cu o recolta exceptionala, ce-i drept nu chiar pe masura celor din Italia, carora „multi telespectatori le-au admirat probabil plantatiile de spaghetti”.
In sprijinul acestor afirmatii au fost prezentate imagini cu fermieri culegand macaroanele din copaci. Sute de cetateni au sunat la postul respectiv intreband cum pot sa cultive spaghetti. In disperare de cauza, realizatorii le-au spus sa planteze o mladita intr-o cutie de conserve si sa astepte.


1. Primul loc, asa cum multi dintre dumneavoastra se asteapta, este acordat unui slogan romanesc care a reusit sa pacaleasca peste 5 milioane de concetateni.  Acesta este : “SA TRAITI BINE!”

 

Redactor: Bogdan Catalin