Tineri din 10 judete s-au intrecut in cunostinte de circulatie rutiera, la Zimnicea

Ajuns la a IV-a editie, concursul ”Educaţie pentru viaţă–Cupa Dunărica” s-a desfasurat sambata la Zimnicea. Impartit in doua etape, nationala – la care au participat tineri din 10 judete , si judeteana unde elevii teleormaneni s-au intrecut in cunostite ale regulilor de circulatie si dibacia utilizarii bicicletelor, participantii au plecat acasa cu diplome si trofee.

Pornind de la faptul ca un numar semnificativ de tineri sunt implicati in fiecare an in accidentele de circulatie, Şcoala Gimnaziala NR. 3 Zimnicea a demarat în anul 2010 un inedit concurs de educaţie rutieră, ”Educaţie pentru viaţă–Cupa Dunărica”.

Editia cu nr IV s-a desfasurat sambata la Zimnicea, invitatii fiind intampinati de edulul orasului, care a subliniat importanta cunostintelor de circulatie in randul copiilor.

14 echipaje din 10 judete s-au intrecut in cunostite ale regulilor de circulatie si dibacia utilizarii bicicletelor.

Alaturi de participanti au fost si reprezentanti au Politiei Rutiere Teleorman care i-au indrumat pe copii sa respecte regulile de circulatie, subliniind importanta acestora.

De cunostintele dobandite in cadrul competitiei au fost constienti si elevii participanti, acestia recunoscand ca nu este deloc greu sa inveti si sa respecti regulile de circulatie.

Competitia a fost clasificata in doua parti – concursul interjudetean “Cupa Dunarica” , acesta fiind castigat de Scoala Gimnaziala NR 3 Zimnicea, iar pt urmatoarea etapa a competitiei nationale “ Educatie rutiera, educatie pt viata” s-au calificat Liceul Teoretic si Scoala Gimnaziala Nr 3 din Zimnicea