Teleormanean prins in flagrant dupa ce oferit unui politist suma de 2.400 lei

 În ziua de 21.08.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să mituiască un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu suma de 2.400 lei.

Ofiţerul de poliţie a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman cu privire la faptul că în biroul său se află o persoană care i-a oferit o sumă de bani pentru a nu lua împotriva sa măsurile legale care se impuneau. Barbatul a fost depistat pe raza jud. Teleorman, în timp ce colecta deşeuri neferoase fără a deţine autorizaţie, fapt pentru care a fost condus la sediul I.P.J. Teleorman în vederea efectuării de verificări, impunându-se conform legii, pe lângă sancţionarea acestuia şi conficarea mărfii.

După organizarea flagrantului, faţă de „M.C.” s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În ziua de 22.08.2010 suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pe numle său, fiind introdus în arest pentru încă 29 de zile.

Concluzia: mai sunt si politisti corecti prin Romania! Nu multi, dar sunt…