Teleormanean infectat cu virusul West Nile

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni într-o conferinţă de presă că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infestare cu West Nile, dintre care două persoane au decedat. Alte două cazuri de infectare sunt în evaluare.

Până în prezent au fost confirmate două cazuri în Alba, iar câte unul în Sibiu, Constanţa, Bucureşti, Dolj şi Teleorman.

Teleormaneanul infectat cu virusul West Nile locuieste in comuna Maldaieni, are 41 de ani, si a fost internat la spitalul TBC Roşiorii de Vede. Bărbatul va reveni în spital pentru noi teste, după 14 zile. Suspect de meningita West-Nile a fost şi un CFR-ist de 50 de ani din Roşiorii de Vede , internat la acelaşi spital, dar probele trimise la Cantacuzino nu au confirmat prezenţa virsului..

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Oamenii sunt sfatuiti sa evite , pe cât posibil, expunerea la tânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi , să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor.
Specialiştii arată că este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare.

Foarte important, autorităţile locale sunt cele care trebuie să ia măsuri de dezinsecţie pentru distrugerea ţânţarilor.

Daca virusul West Nile este la fel de „periculos” precum gripa porcina sau aviara si daca necesita cumpararea altor milioane de vaccinuri, cu siguranta,  romanii vor afla curand.

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.