Taxele și impozitele locale rămân la același nivel în anul 2015

Întruniți în ședința ordinară, consilierii locali zimniceni au hotărât să nu majoreze taxele și impozitele pentru anul 2015, mai ales că de la începutul acestui an și până în prezent s-a înregistrat un grad de colectare foarte scăzut, atât în rândul persoanelor fizice, dar și al agenților economici.
” Situația grea prin care trec agenții economici și populația generează mari probleme în colectarea taxelor și impozitelor, iar procentele sunt foarte mici până în momentul acesta. Nu voi mai majora taxele și impozitele locale cât voi sta la primărie (…) numai dacă Guvernul României va interveni prin H.G., așa cum s-a întâmplat anul trecut” a spus Petre Parvu, primar al orașului Zimnicea.
În aceeași ședința de consiliu local s-a hotărât micșorarea taxelor pentru utilizarea terenului de fotbal de la stadion, de la 100 lei la 30 lei / oră,  utilizarea sălii de sport de la 20 lei la 10 lei/persoana și s-a înjumătățit chiria de utilizare a terenului de fotbal de la liceu care până acum implica un cost de 100 lei. Totodată se acordă gratuitate în folosirea terenurilor de sport din oraș pentru echipele de fotbal de seniori, juniori și cadeți, dar și pentru polistiti, jandarmi și pompieri.
Nivelul scăzut al colectării taxelor și impozitelor locale îngreunează  punerea în practică a proiectele de dezvoltare a orașului, mai ales că și anul 2013 a fost unul destul de greu din punct de vedere financiar.