Tabara Scolara de la Zimnicea in administrarea Primariei

Intalniti in sedinta, joi 28 Martie, consilerii locali zimniceni au aprobat  un  proiect de hotarare  care vizeaza trimiterea unei solicitari catre Ministerul Tineretului si Sportului prin care se solicita trecerea  Taberei Scolare Dunarica sub administratrarea  Primariei Zimnicea, motivand ca gestionarea necesitatilor si a oportunitatilor acestui obiectiv se poate face mult mai bine la nivel local, decat la nivel central.

Dupa mai multe incercari de luare in administrare a Taberei de Tineret de la Zimnicea, primarul Petre Parvu si-a pus acest obiectiv pe lista de prioritati, considerand ca  aceasta schimbare este benefica, atat pentru elevi, cat mai ales pentru pastrarea in bune conditii a spatiului  de agrement.

Daca Tabara de Tineret de la Zimnicea va fi trecuta in administrarea autoritatilor de la Zimnicea, primarul  Petre Parvu are planuri mari prinvind acest spatiu de agreement. Edilul isi doreste modernizarea Taberei, atat din fonduri proprii dar mai ales prin atragerea de fonduri europene.

Autoritatile zimnicene si-au propus reluarea unei traditii mai vechi in oras, crearea unui centru de pregatire a copiilor si tinerilor pentru caiac-canoe, iar elevii zimniceni cu situatii financiare delicate sa beneficize de vacante gratuite in cadrul Taberei de Tineret Dunarica .

Consilierii locali Zimniceni  au aprobat proiectul de hotarar,  solicitand ca in acordul de preluare al spatiului de agrement sa fie specificat ca tabara sa nu poata fi instrainta pe viitor.

Autoritatile locale zimnicene spera sa primeasca raspuns  din partea Ministerului Tineretului si Sportului,  la solicitarea facuta, pana cel tarziu la jumatatea lunii Mai.