Surescitarea Romaniei

La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarât sa dea printr-o „Lege Divina” fiecarei natii câte doua virtuti.

Astfel, El i-a facut :

– pe elvetieni – ordonati si respectosi fata de legi, pe nemti – disciplinati si rationali, pe englezi – perseverenti si studiosi, pe japonezi – muncitori si rabdatori, – pe francezi – culti si rafinati, …s.a.m.d.

Când a ajuns la români, i-a spus îngerului consilier care nota:

– românii vor fi inteligenti, cinstiti si buni politicieni..

Dupa ce a publicat-o în „Monitorul Celest”, îngerul a remarcat:

– Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte doua virtuti, iar românilor trei. Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depasi si exploata pe toti ceilalti ?

– Aoleu, asa e ! Ai dreptate ! Atunci sa revenim cu o „Ordonanta de urgenta” : ” Pentru ca virtutile Dumnezeiesti, odata acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez ca nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de doua virtuti, în acelasi timp!”

Si astfel, se explica de ce românii

– care sunt inteligenti si cinstiti în nici un caz nu fac politica;

– cei care sunt cinstiti si fac politica in mod sigur nu sunt inteligenti;

-cei care fac politica si sunt inteligenti categoric nu sunt cinstiti.

Dar asta nu este decat o poveste rautacioasa despre ilustrul nostru popor. Si oricum, nu obliga nimeni guvernul sa respecte o lege, nici macar Instanta Suprema! Realitatea este ca, cei care ne conduc, ne conduc cu multa inteligenta si perspicacitate. Fac totul pentru bunastarea si propasirea oamenilor si se sacrifica pana la epuizare pentru noi. Nu va vine sa credeti? Premierul boc, am vrut sa-i zic “micul premier” dar m-am gandit ca intinez cumva renumele “micului caporal” asa cum era alintat Napoleon de catre soldatii lui, tocmai pentru a arata dragostea lor pentru imparat, face tot posibilul pentru a “surescita” aceasta tara. Ati inteles bine. Nu resusciteaza ci suresciteaza, ca asa a zis un distins domn pe care il vedem zilnic pe la televizor, de parca nu ar avea alta treaba de facut. Si parca nefiind suficient lupta pentru iesirea din criza pe seama romanilor, si ma refer aici la taieri de venituri, majorari de tva si introducerea de noi taxe si impozite, acum a venit randul sanatatii! Premierul boc spune : “spitalele nu au standardele normale, nu au linii de garda necesare desfasurarii activitatii, nu au dotare si pun in pericol viata oamenilor…”. Pai, sa vedem cam cine ar trebui sa se ocupe de toate astea? Noi? Sau cumva guvernul? Dar problemele se rezolva rapid, in spiritul neaos romanesc : se inchid spitalele! De ce sa le modernizam? De ce sa angajam medici si asistenti? De ce sa le dotam cu aparatura de ultima generatie? E mai simplu sa le inchidem iar medicii si asistentii pot sa plece, eventual in lumea larga, ca oricum acolo sunt apreciati la adevarata lor valoare.

Din punct de vedere economic eu unul nu prea vad economii, dar premierul boc stie mult mai multa economie decat oricine, asa ca il cred pe cuvant. Asa ca transformam spitalele in azile fara sa ne intrebam cati batrani din Romania au pensia suficient de mare sa poata sta intr-un azil, sau, si mai simplu, le inchidem. E bine ca inchidem spitalele si pastram casele de sanatate. Astea ce scop or mai avea? Sau o sa mergem acolo pentru un antinevralgic si o injectie? In rest, sanatate! Si elicoptere sa ne duca la spital. Oricum sfatul intaiului om al tarii catre investitorii straini a fost sa foloseasca elicopterul daca vor sa vada Romania, noi de ce nu am merge cu el la spital? Si iata cum, incet, incet, dupa ce am iesit din recesiune pe 1 aprilie, fix la ora 12:12 minute, ne indreptam spre iesirea din criza. Spre sfarsitul anului 2011 si jumatatea anului 2012. Eventual spre toamna, ca sunt alegerile parlamentare. Rasuflam usurati la astfel de vesti bune. Ce conteaza ca s-a scumpit energia electrica? Ce conteaza ca litrul de benzina e 6 lei? Vorba babutei : “Maica, sa se faca benzina cat o vrea, ca eu nu am masina…” asa o fi, masina nu avem toti, dar toate preturile au adaos de transport prin ele! Dar ce mai conteaza, sa rezistam pana in 2012, fara prea multe spitale si fara prea multi bani, si problema e rezolvata. Prin buzunarele noastre se va simti ceva…daca vom mai avea nadragi pe noi…

Sau poate, pana la jumatatea lui 2012 multi dintre noi vom iesi pe cale naturala, cum zicea premierul boc, din schema… Ati remarcat sper ca premierul se pricepe la orice. In afara de drept constitutional! Tinand cont ca il si preda, inteleg acum de ce profesorii nu au dreptul de majorare a salariului nici conform legii, nici conform hotararilor judecatoresti… Da-o in colo de justitie, de ea de ce mai avem nevoie? E suficient ca are cine sa faca dosare, are cine sa le trimita catre presa si, mai ales, are cine sa le tina in sertar si sa le foloseasca pentru a izbi cu ele in cei necredinciosi. Ca si seful Olimpului avea fulgerele la brau si mai izbea pe cate un muritor cand era suparat. Cum cu fulgerele stam mai prost, fabrica s-a inchis de mult si e chiar demolata, Zeus foloseste acum dosare. Si chiar daca nu loveste cu ele, e bine sa se stie ca le are si le poate folosi oricand spre binele …. poporului, bineinteles.

O veste de ultima ora spune ca, in sfarsit, americanii au recunoscut existenta OZN-urilor si extraterestrilor. Ca acestia chiar ne-au vizitat! O fi fost si pe la ei criza si au emigrat spre Pamant… Ar fi extraordinar daca printre ei ar fi si ceva soferi de OZN-salvare si cativa doctori de prim ajutor. Sa vina in Romania, sa avem si noi o sansa sa ajungem intregi la spital. Cu OZN-ul, nu cu elicopterul, ca e mai rapid…

Bogdan Catalin