Spitalul Orasenesc Zimnicea va avea din luna aprilie compartiment pentru bolnavii cronici

Spitalul din Zimnicea face un nou pas catre normalitate. In data de 19 Martie Ministerul Sanatatii a aprobat cererea de infiintare a unui compartiment pentru bolnavii cronici, acesta urmand a functiona cu un efectiv de 20 de paturi.  Pacientii cu boli cronice care au necesitat ingrijiri de la inceputul anului si pana in prezent inregistrand la Spitalul Orasenesc Zimnicea un numar de 273 de cazuri.

Reprezentantii Spitalului Orasenesc Zimnicea  au trimis in luna   ianuarie un memoriu catre Ministerul Sanatatii in care precizau necesitatea infiintarii unui compartiment pentru bolnavii cronici, dat fiind numarul mare de persoane cu probleme de sanatate din aceasta categorie. Cererea Spitalului Orasenesc Zimnicea a fost aprobata in data de 19 martie, infiintarea noului compartiment aducand administratiei speranta suplimentarii veniturilor spitalului,  deconturile acestor servicii urmand a fi de aproximativ 100.000 ron  pe luna.

Dat fiind faptul ca populatia este intr-un continuu proces de imbatranire , iar persoanele de peste 40 de ani sunt predispuse la boli cronice, infiintarea acestui compartiment vine atat in sprijinul zimnicenilor cat ai al cetatenilor din satele invecinate.

Compartimentul pentru bolnavi cronici din cadrul Spitalului Orasenesc Zimnicea va fi dat in folosinta la inceputul lunii aprilie, dupa aprobarile Directiei de Sanatate Publica Teleorman.