Somerii din Zimnicea sunt ajutati sa isi gaseaca loc de munca

Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica „Catalactica” filiala Teleorman in parteneriat cu Primaria Zimnicea si-au propus sa ajute zimnicenii si locuitorii din satele limitrofe sa-si gaseasca un loc de munca, prin organizarea unui sistem de consiliere si formare profesionala. Proiectul isi propune dezvoltarea si aplicarea unui sistem care sa identifice solutii noi in combaterea somajului.

Zimnicenii fara loc de munca vor beneficia de servicii de formare profesionala pe o durata de 12 luni, programul propunandu-si cresterea nivelului de competente profesionale si facilitarea incadrarii in munca, organizandu-se cursuri in functie de nevoile intalnite .

De remarcat este faptul in program sunt inclusi atat somerii care beneficiaza de indemnizatii, zimnicenii fara loc de munca, dar si persoanele de peste 45 de ani, un lucru foarte imporatnt avand in vedere ca traversam o perioada de criza, locurile de munca sunt din ce in ce mai greu de gasit iar rata somajului la nivel judetean a ajuns la 10.8%.

Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie 2011- iunie 2012 si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeste in oameni”!