Soferii alexandreni au protestat fata de scumpirea carburantilor

Saptamana a incept cu proteste la cea mai mare benzinarie din Alexandria. Teleormanenii au ales sa se solidarizeze cu soferii din toata tara, asa ca au venit cu pumni de monede de 5 si 10 bani, pentru a-si incarca rezervoarele masinilor, in semn de protest fata de scumpirile axagerate ale carburantilor. Ei au platit sume modice pentru alimentarea la pompa si si-au spalat masinile foarte lent pentru a bloca activitatea benzinariei.

În doi ani, preţul carburanţilor aproape s-a dublat. În prima fază, reacţia proprietarilor de maşini a fost să cumpere mai puţină benzină, acum ei protestează cerându-le benzinarilor preţuri corecte.

Ţara noastră ocupă locul doi între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene când vine vorba de scumpirea benzinei în ultimii doi ani, fiind devansată doar de Grecia. Potrivit statisticilor europene, în perioada 12 ianuarie 2009 – 20 decembrie 2010, litrul de benzină în România s-a scumpit, în euro, cu peste 71%. În aceeaşi perioadă, probabil ca o reacţie la scumpire, cererea de produse petroliere a scăzut. Astfel, în 2009, scăderea a fost de 6%, iar în 2010  de 10%. InfoTeleorman