Sedinta ordinara a Consiliului Local Zimnicea

Luni, 20 septembrie 2010, in sala de sedinte a Consiliului local Zimnicea, incepand cu ora 10:00, a avut loc sedinta ordinara a CL Zimnicea. Pe ordinea de zi au fost 10 proiecte de hotarare, toate fiind legate de modernizarea si bunul mers al lucrurilor in orasul nostru.

Au fost aprobate trei hotarari privind obiective de investitii aflate in faza studiului de fezabilitate, si anume : “Modernizarea strazii Imparatul Traian, tronsonul dintre strada Primaverii si strada Mihai Viteazul”, “Modernizarea strazii 1907, tronsonul dintre strada Mihai Viteazul si strada Sfintii Imparati” si “Modernizarea strazii Mihai ViteazuL, tronsonul dintre strada Zorilor si Bulevardul Republicii”. Mentionez ca aceste tronsoane sunt in acest moment acoperite fie cu piatra de rau fie cu asfalt in stare foarte proasta.

Al patrulea proiect de hotarare aprobat a fost cel prin care a fost acordat sprijin financiar din bugetul local pentru biserica din parohia Sfantul Mucenic Filip din orasul Zimnicea, locas de cult aflat in constructie pe strada Garii, in spatele Liceului Teoretic din localitate.

Un alt proiect aprobat, foarte important pentru sanatatea locuitorilor orasului, dar si a locuitorilor din satele inconjuratoare, a fost cel de constituire a unitatii de management a Spitalului orasenesc Zimnicea. Prin constituirea acestei unitati se preconizeaza o mai buna functionare a spitalului de care intreaga zona are mare nevoie.

Tot prin hotararea de consiliu a fost rectificat bugetul orasului Zimnicea in functie de Hotararile de Guvern luate in ultimul timp, in special de taiere cu 25% a fondurilor bugetare. A fost rectificat si bugetul de venituri si cheltuieli al SC URBANA SA Zimnicea pentru anul 2010, in vederea unei mai bune activitati la nivelul orasului.

In urma unui Contract de comodat dintre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, de o parte, si Primaria orasului Zimnicea, de cealalta parte, au fost trecute in patrimoniul orasului, o serie de bunuri.

De asemenea au fost repartizate spre inchiriere, 2 apartamente din tronsonul blocului finalizat prin Agentia Nationala pentru Locuinte, pentru 2 familii in varsta de pana la 35 de ani, unul dintre aceste apartamente fiind repartizat unei tinere familii de medici stomatologi stabiliti in orasul nostru.

Ultimul proiect de hotarare aprobat a fost legat de alegerea presedintelui de sedinta a CL pentru urmatoarele trei luni, conform legilor in vigoare.

Sedinta Consiliului Local a avut loc intr-o atmosfera calma si normala, tinand cont ca a fost vorba de aprobarea unor hotarari care vor duce la modernizarea orasului Zimnicea.

Redactor: Bogdan Catalin

 

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.