Se pregătește darea în folosință a Căminului de bătrâni de la Zimnicea

Primăria Orașului Zimnicea a început recrutarea de personal pentru Centrul pentru personele vârstnice din oraș. Deși au început în ianuarie 2013, demersurile de deblocare a posturilor au avut succes abia acum, legislația privind angajarea de personal făcând dificil acest procedeu.
La începutul acestei luni, autoritățile au scos la concurs posturi de: administrator, asistent medical principal, 3 posturi pentru infirmiere, bucătar, ajutor de bucătar și îngrijitor.
15 mai a fost ultima zi de depunere a dosarelor, pe 20 mai s-a încheiat evaluarea documentelor, toți candidații fiind admiși către interviu, sustinerea probelor teoretice si practice.
La concurs s-au înscris 11 candidați, rezultatele finale ale recrutării urmând a fi afișate în data de 17 iunie.
„Eu sper că cel târziu pe data de 17 iunie să avem rezultatele finale ale concursului, după care în termen de 5 zile vom face încadrările persoanelor care au promovat concursul. Din acel moment vom demara în regim de urgență selectarea persoanelor vârstnice care urmează să fie internate în centrul social”, a spus Grigorina Tantarcu, Șef  Serviciu Resurse Umane în cadrul  Primăriei Zimnicea.
Dintr-un spațiu care se transformase în ghenă de gunoi, clădirea și curtea vechiului spital din Zimnicea au fost reabilitate și urmează să găzduiască 14 bătrâni fără posibilități sociale și financiare.

Peste 2.850.000 lei au fost investiți în reabilitarea clădirii, 85% bani europeni iar 25 % fonduri din bugetul local.