Se incearca desfiintarea sectiilor de chirurgie si ginecologie ale Spitalului Orasenesc Zimnicea

Astazi, incepand cu ora 12:00, cadrele medicale din Zimnicea s-au intalnit cu primarul orasului – Petrica Parvu, pentru a lamuri zvonurile conform carora singurul spital din oras urmeaza a fi desfiintat.

In cadrul sedintei, edilul a tinut sa precizeze ca deocamdata, atat locuitorii orasului cat si cadrele medicale nu au de ce sa se teama. Zvonurile au pornit in urma declaratiilor presedintelui tarii,  care isi doreste reducerea numarului de paturi in mai multe unitati sanitare din Romania.

In judetul nostru, trei centre medicale – Deparati, Cervenia si Furculesti – urmeaza a fi transformate in azile.

Pe lista se pare ca s-a aflat si Spitalul Orasenesc Zimnicea, cu propunerea de a fi desfiintate sectiile de chirurgie si ginecologie. Decizia a fost amanita in urma unui memoriu transmis de catre edilul zimnicean si directorul spitalului orasenesc – Dinca Gheorghe, Directiei de Sanatate Publica Teleorman, documentul fiind transmis Ministrului Sanatatii – Cseke Attila, care urmaeza sa ia o hotarare in acest sens.

Pe finalul sedintei, primarul orasului Zimnicea – Petrica Parvu, i-a asigurat pe medici ca vor avea parte de tot sprijinul necesar, investitiile in singura unitate sanitara din oras urmand sa continue, aceasta fiind una dintre institutiile de maxima necesitate pentru locuitorii orasului. Totodata edilul a rugat cadrele medicale sa dea dovada de un grad cat mai ridicat de profesionalism, astfel incat oamenii sa vina cu incredere  sa se trateze in spitalul din orasul Zimnicea.