Scandal la desemnarea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria a izbucnit, marţi, un scandal soldat cu plângeri penale, după ce, în decurs de câteva ore, a fost desemnat prin concurs un manager şi a fost semnat un ordin de numire interimară a altui manager, transmite corespondentul NewsIn.

Concursul a fost organizat de Consiliul de Administraţie (CA) al unităţii spitaliceşti, care, însă, nu este recunoscut de Consiliul Judeţean, după ce reprezentanţii pe care acesta i-a desemnat în CA au fost contestaţi de Prefectură. Deşi incomplet, Consiliul de Administraţie al spitalului a organizat marţi examenul, la care s-a prezentat numai managerul Florentina Cătrună – căreia îi expira contractul în aceeaşi zi – şi care a fost declarată admisă.

În paralel, marţi dimineaţa, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, care a preluat spitalul în administrare în iunie 2010, a semnat un ordin de numire interimară pe aceeaşi funcţie pentru medicul chirurg Valentin Filip.

Imediat după finalizarea concursului a izbucnit scandalul, în momentul în care medicul Valentin Filip s-a prezentat la unitatea spitalicească şi a prezentat ordinul de numire interimară semnat de Liviu Dragnea.

În urma unui schimb mai dur de replici, Florentina Cătrună a chemat poliţia, reclamând, împreună cu membrii comisiei de examinare, că au fost agresaţi verbal de doctorul Filip.

„Doamna Cătrună şi cei cinci membri ai comisiei au făcut o plângere penală că i-am agresat verbal”, a declarat, ulterior, Valentin Filip.

Valentin Filip contestă concursul organizat pentru funcţia de manager, argumentând că acesta nu este legal pentru că nu a fost organizat de Consiliul Judeţean care a preluat managementul spitalului încă din vară, ci de „un consiliu de administraţie ilegal şi incomplet”.

Potrivit spuselor sale, managerul şi contabilul şef au părăsit spitalul luând cheile de la birourile respective, în timp ce acesta a reuşit să ia ştampilele unităţii.

Consiliul Judeţean Teleorman a preluat managementul asistenţei medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria în luna iunie 2010, conform prevederilor legale privind descentralizarea. Consiliul de administraţie nu a fost, însă, constituit, nici până acum, pentru că prefectura judeţului a contestat în instanţă cei doi reprezentanţi numiţi de consiliul judeţean şi pe cel numit de preşedintele consiliului judeţean.

Sursa: Romania Libera