Saptamana mobilitatii la Zimnicea

În perioada 16-22 septembrie va avea loc a zecea ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene, eveniment sărbătorit la nivelul întregii Uniuni Europene. Tema campaniei din acest an este „Mobilitatea alternativă”.

După modelul marilor oraşe europene, miercuri 21 septembrie, intre orele 11 – 13 în Zimnicea se va opri traficul rutier pe Bulevardul Mihai Viteazul, intre strazile Stefan cel Mare si Zorilor, pentru a se încerca o scădere a nivelului de poluare.

Tot pe 21 septembrie, pentru a marca “Saptamana mobilitatii”, Primaria orasului Zimnicea organizeaza un concurs de role si biciclete la care sunt invitati sa participe elevii scolilor din oras.

Autoritatile locale din Zimnicea  nu sunt la prima incercare de a incuraja “mobilitatea alternativa”, in decursul anului 2010, in vederea imbunatatirii circulatiei pietonale, s-au modernizat trotoarele strazilor Mihai Eminescu, Romana, Mihai Viteazul, Strada 1907 si Sfintii Imparati.  Deasemenea, s-a decis inchiderea permanenta a circulatiei auto pe strada Mihai Viteazul, in tronsonul care leaga Parcul orasului de Piata Centrala.