Salvatorii teleormaneni

Ce ne-am face fara pompierii teleormaneni? Numai in ultimele zile acestia au ajutat la stingerea, dar si la prevenirea mai multor incendii.

In continuare puteti afla informatii despre ultimele misiuni ale pompierilor din Teleorman.

Pericol de explozie!

Pericol de explozie! Aşa suna apelul lui Laurenţiu E., de 45 de ani, din municipiul Alexandria, în ziua de 2 august, la ora 17.45, pe numărul unic de urgenţă 112, care, în timp ce tăia capacul unui rezervor de motorină ce folosea la încălzirea centralizată a imobilului cu un dispozitiv de sudură cu autogen, a provocat incendiul. Au intervenit imediat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, localizând şi stingând focul în mai puţin de 30 de minute, pericolul de explozie fiind totodată eliminat.

Valoarea bunurilor salvate este de peste 300 000 de lei, iar cea a bunurilor distruse de flăcări de cca. 800 de lei, reprezentând aproape 200 de litri de motorină. Nu s-au înregistrat victime.

Intervenţie rapidă, combină de recoltat salvată

Intervenţia rapidă a pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede, ieri, 02.09.2010, la ora 18.15, în localitatea Zâmbreasca, a rezultat cu salvarea unei combine de recoltat de aproape 25000 de lei, ce aparţinea lui Voicu I. Incendiul, izbucnit se pare din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică a combinei de recoltat, a fost localizat şi lichidat de pompierii roşioreni în mai puţin de 20 de minute. Valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 300 de lei, reprezentând instalaţia electrică a motorului. Intervenţia pompierilor a condus şi la salvarea culturile agricole din imediata apropiere.

Cauza probabilă a incendiului: jocul copiilor cu focul

Aceasta a fost cauza probabilă a incendiului izbucnit ieri, 02 august a.c., la depozitul de furaje din gospodăria lui Marin C., sat Drăcşănei. Pompierii militari roşioreni, alertaţi pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 14.15, au intervenit prompt cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Focul ce se manifesta la aproape 20 de tone de furaje, cu posibilitatea extinderii la casa de locuit, a fost localizat şi lichidat după aproape trei ore, fiind salvate bunuri de cca. 250000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 500 de lei. Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că incendiul a izbucnit din cauza nepotului proprietarului, în vârstă de 9 ani, care s-a jucat între căpiţele de paie cu chibriturile. Nu s-au înregistrat victime.

Ţigara buclucaşă produce pagube

Ţigara produce pagube materiale. Lucru adevărat în ultima vreme, mai ales că în ultimul timp mai multe incendii au fost provocate de aceasta. Un eveniment de acest fel a avut loc ieri în municipiul Turnu Măgurele, pe strada Dobrogeanu Gherea, unde din cauza unei ţigări nestinse şi aruncată la întâmplare au fost distruse aproape 3 tone de furaje şi un gard confecţionat din lemn, pe cca.10 m. Un echipaj de pompieri militari a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă salvând bunuri de peste 30000 de lei.Valoare pagubelor se apropie de suma 600 de lei.

Posibil incendiu evitat de pompieri în ultimul moment

Un posibil incendiu a fost evitat în ultimul moment de pompierii militari alexăndreni. Acest eveniment a avut loc ieri, 02.09.2010, la ora 11.15, când, alertaţi de proprietarul apartamentului, Valentin T, de pe str. Libertăţii, militarii au intervenit pentru deblocarea uşii de la intrare. Este cunoscut faptul că astfel de intervenţii au loc numai dacă sunt în pericol vieţile oamenilor sau bunurile materiale ale acestora. De această dată uşa era blocată iar cuptorul aragazului era în funcţiune de mai multă vreme existând pericolul producerii unui incendiu. Pompierii au intervenit prin oprirea gazului de la robinetul aflat în exteriorul apartamentului după care au escaladat de la et. 4 la et. 3, intrând în apartament prin terasă. Uşa a fost deschisă din interior fără a se produce pagube materiale.

Sursa: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, Lt. Adrian Gelu Dragomir