Sa fie o parere personala ?

Motto : sa fii om e lucru mare

Sa fii domn … e o-ntamplare

Nu am avut niciodata impresia ca detin adevarul absolut. Sunt multi cei care cred asta si ne-o spun in fiecare zi, considerandu-se cate un guru al poporului asta amarat. De fiecare data mi-am spus propria parere, chiar daca asta a deranjat pe cate unii. Nu cred ca parerile mele sunt comune tuturor, dar, traind intr-o tara din Uniunea Europeana, cred si sper ca-mi pot spune punctul de vedere. Nu mi-am dorit niciodata sa iau premiul Pulitzer si nici altceva, am vrut doar, pentru ca sunt oameni care au incredere in ceea ce scriu, sa-mi pot expune punctele de vedere. Atat si nimic mai mult. Nu trebuie sa ma uit la Antene sau la Realitatea, nu trebuie sa ma uit la TVR sau B1, nu trebuie sa citesc ziare sau bloguri pro sau contra puterii actuale. Imi este suficient sa traiesc in Romania de azi si sa spun ceea ce eu consider. Sau traim pana la urma intr-o dictatura si avand o parere contra trebuie sa fim legati, alungati sau sa ni se bage pumnul in gura? Nu pot avea o impresie buna despre ceea ce ni se intampla pentru ca, in niciun caz, nu traim bine. Si atunci? Trebuie neaparat sa fim pupincuristi? Pentru care motiv? Uneori imi doresc ca parerea mea sa fie singulara. Dar nu este. Stau de vorba cu multi oameni si, din pacate, majoritatea au aceleasi puncte de vedere. Spun din pacate pentru ca imi dau seama ca nu sunt eu un prapastios, ci asta este realitatea. Nu stau acum sa repet cat “de bine” o ducem. Las asta in seama Institutului National de Statistica. Si daca INS-ul zice ca o ducem prost, ca preturile cresc luna de luna, ca inflatia a scapat de sub control, ce mai pot spune eu? Sau si INS-ul minte? Oricum, imi doresc sa fie altfel si voi fi primul care va aprecia si va recunoaste asta. Nu va fi nevoie nici de posturi tv si nici de presa pentru a remarca faptul ca romanii traiesc bine. Sau macar binisor… Cineva spunea ca nu stiu matematica. Nici macar nu am avut pretentia ca stiu matematica. Nu cred ca e cineva pe lumea asta care sa poata spune asa ceva. Ca sunt oameni super inteligenti care stiu cate o ramura a matematicii, sau poate 2…asta este altceva. Dar sa spuna ca stie matematica…mai greu. Persoana respectiva ma acuza ca nu stiu ce vorbesc atunci cand spun de asa zisa majorare cu 15 % a salariilor. Il sfatuiesc sa puna mana pe un calculator, ca ala nu are culoare politica, si sa faca niste socoteli simple. Am sa dau si un exemplu, pentru edificare :

salariu 1536 lei – 25% = 1152 lei;

1152 lei + 25% = 1440 lei;

1152 lei + 33,3% = 1536 lei

In concluzie, daca au fost luati 25% din salarii, pentru a reveni, trebuie dat 33,3% inapoi. Cum nu se dau decat 15%, asta nu e crestere ci o diminuare a scaderii care ramene la 18,3%. Limpede? Matematic? Nu iti trebuie prea multa scoala! Dar poate nu e nevoie nici de scoala…poate e nevoie doar de magazine cu etnobotanice, ca ies si bani, se drogheaza si tineretul… fara prea multa carte, cu etnobotanicele in buzunar, cu net si facebook, filme porno si bautura…cam asa vor guvernantii viitorul tineretului. Ca asa se poate conduce mai usor. Si, pana la urma, daca un plic de “iarba” este egal cu un vot, e in regula, nu-i asa? Si daca tot suntem in “lumea viselor” ce mai conteaza? Nu mai conteaza nici cat e painea, nici cat costa cartofii, nici daca cei batrani au bani de medicamente. Ca daca au, sa ni-i dea noua pentru etnobotanice, ca pe astea, poate, le compenseaza guvernul.

In concluzie, repet : nu ma deranjeaza cum este privit punctul meu de vedere si nici daca unii sunt de acord iar altii nu. Este foarte simplu, cui nu-i place…sa nu citeasca. A citi ceea ce scriu eu nu este o obligatie, asa cum este de exemplu, o obligatie sa convietuim cu un profesor de drept constitutional care da legi si ordonante neconstitutionale…sau si Curtea Constitutionala o fi partinica? Intrebarea e cui ii tine partea…

P.S. pseudonim = “Un pseudonim este un nume fictiv folosit de o persoană ca o alternativă la numele lui legal. În alte cazuri, pseudonimul protejează pe cel care-l foloseste de persecuții în cazul în care publică opinii contrare puterii.”

In mod cert cu puterea actuala ar trebui sa-mi fie teama de persecutii. Au facut-o, le sta in caracter. Cu toate astea, semnez cu numele meu… Bogdan Catalin.