Rovinieta electronică, introdusă de la 1 octombrie

 

Incepand de astazi, 1 octombrie 2010, soferii care au drumuri in tara sunt oblogati sa isi achizitioneze roviniete electronice.

De acum controlul rovinietei se va face automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisiteme de camere video sau de catre echipele de control.

Camerele video inregistreaza numerele de inmatriculare ale vehiculelor care tranziteaza drumurile nationale, sunt verificate in baza centrala de date, iar in cazul in care numarul nu este gasit se inregistreaza in baza de date a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru identificarea proprietarului. Partea buna este ca toate aceste operatiuni se fac online, in cateva secunde. Posesorului de autoturism i se face proces verbal, i se intocmeste proces verbal si i se trimite amenda, prin posta, la domiciliu.

Controlul in trafic se efectueaza de catre echipaje formate din politisti, lucratori ai ARR (Autoritatea Rutiera Romana) si CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale). Procedura este identica, verificare se face tot online, numai ca de aceasta data autoritatile retin certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

Amenzile aplicate se incadreaza intre 250 si 4.500 de lei, in functie de categoria de autovehicul.

Trebuie sa mai stiti ca tarifele rovinietelor raman neschimbate iar rovinietele achizitionate deja isi mentin valabilitatea pana la data expirarii.

 

 

 

 

  

IMPORTANT: Cei care preiau informaţii de pe site-ul www.infoteleorman.ro sunt obligati sa specifice sursa informaţiei cu link către site, unde este cazul.

Preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăsi jumătate din articolul sau stirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor de autor.