Rezultatele controalelor efectuate in spitalele din Teleorman

Au fost efectuate controale privind securitatea şi protecţia la incendiu în 11 spitale aflate pe raza judeţului nostru: Centru de Sănănate Furculeşti, Spitalul Orăşenesc Zimnicea, Centrul de Sănătate „Regele Carol I” Deparaţi, Spitalul Municipal Turnu Măgurele, Centrul de Sănătate Cervenia, Spitalul Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede, Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, Spitalul de Psihiatrie Cronici Balaci, Spitalul de Psihiatrie Poroschia, Spitalul Orăşenesc Videle şi Spitalul Municipal Alexandria.

În urma acestor controale au fost depistate 133 de deficienţe, 18 dintre acestea fiind înlăturate pe parcursul efectuării inspecţiei. Au fost aplicate 9 sancţiuni, respectiv 6 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale în cuantum de 3500 de lei. Totodată, s-au executat trei exerciţii demonstrative de stingere cu ajutorul stingătoarelor în cadrul Spitalului Municipal Turnu Măgurele şi Spitalul Municipal Alexandria şi două exerciţii de stingere cu apă de la hidranţii interiori în cadrul Spitalului Orăşenesc Videle şi Spitalului Municipal Alexandria.

Dintre neregulile depistate cu ocazia efectuării controalelor, menţionăm:

hidranţii interiori de incendiu de pe holurile unor spitale nu sunt dotate cu accesorii necesare pentru trecerea apei şi nu sunt marcaţi corespunzător prin iluminat de siguranţă;

– unele planuri de evacuare nu sunt realizate conform modelului cadru prezentat în OMAI 163/ 2007;

– nu există dotare suficientă cu mijloace de prevenire şi stingere a incendiilor conform normelor specifice;

– instalaţia de detectare a incendiilor nu este verificată periodic la unele unităţi sanitare;

– anumite obiecte de mobilier erau amplasate în aşa fel încât căile de evacuare erau îngustate;

– existau anumite spaţii în spitale care nu erau echipate cu iluminat de siguranţă pentru continuarea lucrului şi pentru intervenţia în caz de incendiu.

Toate unităţile sanitare au în acest moment un cadru tehnic PSI încadrat.

 

Sursa: I.S.U. Teleorman