Reprezentantii Centrului Judetean de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog incurajeaza tinerii teleormaneni sa li se alature in lupta impotriva drogurilor

Agenţiei Naţională Antidrog organizeaza a 8-a editie a  concursului „Mesajul meu antidrog”, un proiect de tradiţie  şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Prin secţiunile propuse,coordonatorii programului  încercă să oferim adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri. Secţiunile ediţiei a VIII-a sunt: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură – desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. De asemenea, având în vedere amploarea fenomenului consumului de substanţe noi ( denumite incorect „produse etnobotanice”), cu proprietăţi psihoactive, în ediţia a VIII-a a MMA, a fost inclusă secţiunea de creaţie audio-video destinată exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substanţe.

Această ediţie a concursului oferă posibilitatea ca fiecare participant să propună şi să argumenteze prin mijloacele specifice, corespunzătoare fiecărei secţiuni, mesajul sau sloganul pe care îl consideră potrivit vârstei şi specificului comunităţii în care trăieşte. Iideile inovatoare, originale, care pot fi ulterior utilizate în campaniile antidrog derulate la nivel naţional.