Reprezentantii centrelor din cadrul raionului operativ Zimnicea s-au intalnit pentru a-si perfectiona modul de operare

Astazi, la Primaria Zimnicea, a avut loc intalnirea anuala a sefilor din Centrele Operative ale comunelor din Raionul de Interventie al Detasamentului Zimnicea, condusa de reprezentantul I.S.U. Teleorman – capitan Epure Traian.

Activitatea s-a desfasurat in baza planului de pregatire pe anul 2011 si are  drept scop pregatirea populatie, a serviciilor de urgenta si a personalului cu functii de conducere in domeniul protectiei civile.

La sedinta de astazi au participat 12 dintre cei 14 reprezentanti ai centrelor afliate Detasamentului din Zimnicea, unitati care sunt activate pe timpul situatiilor de urgenta sau a exercitiilor si aplicatiilor de perfectionare.

Temele dezbatute au fost “Prezentarea situatiei operative in judet pana la aceasta data”, “Prelucrarea prevederilor HG 501/2005 – criterii privind asigurarea mijloacelor de protecţie individuală a cetăţenilor”, “Tipurile de risc identificate la nivelul localitatilor judetului Teleorman”, pe final fiind dezbatute  cateva  probleme aduse in discutie de participanti.

Lizeta Oprea