Reprezentanţii UNICEF ingrijorați de problema abandonului şcolar din Teleorman

Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman a primit zilelele trecute vizita reprezentantilor UNICEF, ingrijorati de problema abandonului scolar din Romania.

Statisticile Unicef arata ca absenteismul scolar a crescut cu 10%, iar procentul populatiei care va fi afectat de saracie va creste, ceea ce va duce si la cresterea fenomenului de abandon scolar.

Dificultatile materiale, modelul educational oferit de parinti si frati, dezorganizarea familiei si intrarea pe piata muncii sunt printre factorii care conduc la abandonul scolar.

Deşi principalii factori de creştere a probabilităţii de a renunţa la educaţie sunt localizaţi la nivelul familiei şi al comunităţii, recomandările reprezentantilor UNICEF pentru atenuarea acestor factori se adresează în primul rând şcolii,profesorii fiind indrumati să găsească soluţii pentru creşterea integrării elevilor implicarea elevilor în activităţi extracurriculare şi de consiliere.

Din partea gazdelor, la eveniment au participat Inspectorul şcolar general adjunct, prof. Anca Irina Vasile, inspectori şcolari, directori de unităţi de învăţământ, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Teleorman, prof. Carmen Barbu si directorul Casei Corpului Didactic, prof. Monica Cristea.