„Vino la muzeu si castiga!”

Muzeul Judeţean Teleorman vine in intampinarea vizitatorilor cu un element de noutate. Este vorba de un concurs ce se desfăşoară în cadrul unui proiect denumit „Vino la muzeu şi câştigă”.

Astfel, fiecare obiect expus în cadrul „Exponatului lunii” va fi însoţit şi de o întrebare referitoare la un amănunt din documentaţia ce însoţeşte exponatul.

Pentru perioada 1- 29 februarie 2012, Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului vizitator  un obiect deosebit descoperit în anul 2011 în comuna Buzescu, în timpul săpăturii preventive desfăşurate cu ocazia construirii şoselei ocolitoare a oraşului Alexandria. Este vorba de un vas fragmentar de forma unui corn de bovideu (rhyton).

Întrebarea concursului lunii februarie este : Care este originea cuvântului rhyton?

Răspunsurile sunt aşteptate pe adresa: Muzeul Judeţean Teleorman, str. 1848, nr. 1, cod poştal 140033, Alexandria, sau la email: exponatul@yahoo.com, până la data de 20 februarie a.c. Trebuie  menţionate: numele, prenumele, adresa şi un număr de telefon.

Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi pe data de 27 februarie.

Premiul va consta dintr-un abonament la muzeu pentru 2 persoane, valabil în perioada 1 martie 2012 – 1 martie 2013 şi un set de cărţi poştale ilustrate.

Informaţii despre Exponatul Lunii Februarie se pot afla fie direct de la Muzeul Judeţean, fie accesând  pagina de web a instituţiei : www.muzeulteleorman.ro .