„Munca pe primul loc” in Teleorman

Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare Craiova a organizat cea de-a doua întâlnire a Comisiei Interregionale pe probleme cu somerii, din cadrul proiectului strategic „Munca pe primul loc”, proiect cofinanat din Fondul Social European .

Intalnirea a avut loc miercuri, 1 iunie, incepand cu ora 14 la Zimnicea, la eveniment participand reprezentati ai Asociatiei Sanse Egale pentru Fiecare Craiova, ai Agentiilor Judetene de somaj din Regiunile S-V Oltenia si Sud Muntenia, ai unor organizatii neguvernamentale si ai institutiilor publice locale, dar si membrii institutiilor patronale de la nivelul celor doua regiuni,.

In cadrul sedintei s-au discutat aspecte legate de extinderea activitatii Centrului pentru Reintegrarea Somerilor organizat în Craiova la nivelul Regiunii Sud Muntenia si demararea activitatilor pentru deschiderea unui centru similar în localitatea Alexandria, din judetul Teleorman.

In cadrul acestor centre vor fi furnizate servicii de stimulare a ocupării forţei de muncă, destinat şomerilor. Aceştia vor beneficia de servicii de informare, consiliere și mediere profesională, workshop-uri motivaționale, servicii de formare profesională pentru dezvoltarea personală, burse sociale şi consultanţă antreprenorială.

Proiectul „Munca pe primul loc” îşi propune, prin intermediul obiectivului general, să crească participarea şomerilor, în special a celor de lungă durată, la programe active de ocupare prin facilitarea integrării, atragerea şi menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii, inclusiv din zonele rurale, sprijinirea ocupării formale în Oltenia şi Muntenia.

Pe lângă serviciile de informare, consiliere profesională, mediere şi serviciile de formare profesională, persoanele înscrise în program vor putea beneficia şi de serviciile suport:  transport, supraveghere copii și adulți aflați în situații de dependență.

Rezultatele obtinute în primele sase luni de functionare a Centrului din Craiova vor sta la baza formularii strategiilor viitoare ale Comisiei în scopul cresterii gradului de constientizare la nivelul autoritatilor publice si dezvoltarea de parteneriate care sa sustina promovarea masurilor active de ocupare. De asemenea, obiectivul final al Comisiei îl constituie încheierea unui acord guvernamental pentru finantarea în baza unui plan concret a altor Centre de Reintegrare a Somerilor în toate zonele tarii unde rata somajului inregistreaza un procent ridicat.

Lizeta Oprea

Foto: Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare Craiova