„Educaţie pentru viaţă – Cupa Dunărica”

Sambata, 30 aprilie a.c., la Zimnicea, s-a desfăşurat  cea de-a doua ediţie a concursului de educaţie rutieră ”Educaţie pentru viaţă – Cupa Dunărica”, organizat de Şcoala generală nr. 3 Zimnicea, avandu-l coordonator pe profesorul Petru Peia.

La competitie au participat 13 echipaje formate din câte trei elevi din ciclul gimnazial, 5 echipaje din Teleorman şi 8 din afara judetului.

Elevii au avut de parcurs trei probe, cea teoretică – pentru verificarea cunoştinţelor privind normele rutiere, parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi modul de respectare a regulilor de circulaţie de către biciclişti – o simulare a comportamentului in trafic.

Pe primele locuri s-au clasat echipajele de la Şcoala generală nr. 3 Zimnicea (locul I), Şcoala generală Costeşti–Argeş (locul II), Şcoala generală ”G. Coşbuc” Sighetul Marmaţiei–Maramureş (locul III).

Menţiunile au fost atribuite reprezentanţilor judeţelor Dâmboviţa, Arad, Constanţa, Caraş–Severin, Sibiu, Călăraşi, precum şi elevilor teleormăneni de la şcolile ”Eminescu” Roşiorii de Vede, Frumoasa, ”Ştefan cel Mare” Alexandria şi nr. 4 Turnu Măgurele.

Arbitrajul şi jurizarea au fost asigurate de reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Poliţiei Rutiere, un important sprijin venind din partea agentilor de politie ai compartimentului rutier din cadrul Politiei din orasul Zimnicea.

Trofeele şi premiile, cu o valoare totala de 1.500 lei, au fost oferite de Consiliul Judeţean Teleorman, organizatorii competitiei beneficiind si de sprijinul Primariei Zimnicea, care a asigurat finantarea necesara organizarii acestui concurs educational.

Conform  profesorului coordonator, Petru Peia „Acest concurs se vrea a deveni traditie la noi la Zimnicea, suntem la a doua editie, speram ca si anul viitor sa putem organiza cea de-a treia editie si sa putem invita cat mai multe judete, iar aceasta activitate sa-si atinga scopul si sa reducem numarul de accidente in traficul rutier, in care de foarte multe ori victime sunt copiii.”

Obiectivul general al acestui concurs l-a reprezentat formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulatie cu victime din randul scolarilor cat si constientizarea populatiei orasului cu privire la numarul mare de accidente rutiere produse in Romania.

Lizeta Oprea