Procurorii DIICOT Teleorman au descins la domiciliul a şase teleormăneni, acuzaţi de proxenetism, trafic de minori şi exploatare sexuală

Poliţiştii şi procurorii din Teleorman au reuşit destructurarea unei reţele organizate, care se ocupa de trafic de persoane, în vederea exploatării sexuale, pe raza judeţului.

În dimineaţa zilei de 1 februarie ac., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  – Teleorman, în colaborare cu poliţişti din structura Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, au organizat şi desfăşurat, sub coordonarea Biroului Teritorial Teleorman al D.I.I.C.O.T., o acţiune pe linia combaterii traficului de persoane, săvârşit în forma exploatării sexuale.

Au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Alexandria şi comuna Piatra, judeţul Teleorma.

Astfel au fost prinşi 6 suspecţi, membri ai unui grup organizat, ce au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, pentru continuarea anchetei şi luarea măsurilor legale.

Din cercetări a rezultat că,membrii grupului infracţional organizat în anul 2010 şi în anul 2011 au recrutat, transportat şi găzduit mai multe minore la domiciliile din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman a trei dintre învinuiţi, cu scopul exploatării sexuale a acestora, precum şi că în aceeaşi perioadă, membrii grupului infracţional organizat au procedat la exploatarea sexuală a victimelor, obţinând sume importante de bani.

Cercetările  sunt în curs şi sunt efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, suportul tehnic fiind asigurat de Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie a Informaţiilor Teleorman.