Procesiune cu mostele Sfantului Nicoale in Zimnicea

La zi mare, astazi cand catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Zimnicea a serbat hramul lacasului cult, credinciosii s-au putut inchina cinstitelor moaste ale sfantului Ierarh Nicolae. Pentru prima data in judetul Teleorman, racla a sosit la Zimnicea in cursul zilei de ieri, iar dupa ce a fost dusa in procesiune prin oras, a fost depusa spre inchinare pana in aceasta seara la orele 20:00, cand a plecat inapoi la Bucuresti.

Aduse pentru prima data in Teleorman, moastele Sfantului Nicoale au adunat catre rugaciune sute de zimniceni.

Racla cu cinstitele moaste a fost intampinata aseara, in jurul orei 17 :00 pe B-dul Mihai Viteazul, in prezenta unui sobor de preoti, a autoritatilor locale si a credinciosilor. De aici a plecat in procesiune pe strazile Imparatul Traian si B-dul Mihai Viteazul , s-a oprit in fata primariei, iar apoi racla a fost depusa la Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Momentul inaltator oferit credinciosilor din Zimnicea a fost realizat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si cu ingaduinta Parintelui Mili Caramizaru , fiu al orasului , cel care are in grija cinstitele moaste.

Crestinii zimniceni s-au putut inchina Sfantului Ierarh Nicolae pana in aceasta seara, la ora 20:00, cand racla s-a intors la Bucuresti.