Preţul energiei termice majorat la Alexandria de consilierii locali

Preţul local de facturare către populaţie a energiei termice furnizată prin sistemul centralizat din Alexandria a fost majorat de la 180 de lei la 200 de lei/Gcal, conform hotărârii luată în unanimitate de consilierii municipali într-o şedinţă care a avut loc joi după-amiază.
Traian Constantinescu, directorul societăţii Terma Serv SRL Alexandria, care produce şi distribuie agentul termic în reşedinţa judeţului Teleorman, a declarat că a solicitat administraţiei publice locale stabilirea unui preţ nou deoarece TVA-ul s-a modificat de la 19% la 24%.

Potrivit sursei citate, preţul de facturare va fi valabil doar în lunile noiembrie şi decembrie. În aceeaşi şedinţă, consilierii municipali au aprobat avalizarea de către primărie a două bilete la ordin în valoare totală de 3,7 milioane de lei, necesare pentru aprovizionarea Terma Serv cu gaze naturale. În Alexandria, dintr-un fond locativ de aproximativ 15.000 de apartamente, au rămas branşate la sistemul centralizat de energie termică circa 6.800.

Terma Serv va intra în sezonul rece cu o situaţie economico-financiară dificilă, în condiţiile în care datoriile vechi ale populaţiei sunt de peste 2 milioane de lei, în afara penalizărilor. De asemenea, producătorul de energie termică din Alexandria are mari datorii la furnizorul de gaze, care a acceptat o reeşalonare a restanţelor pe parcursul lunilor următoare.


Sursa: Agerpres